Alternatif İnternet

Google Adsense ile Ne Kadar Para Kazanabilirsiniz?

    1 comment:


İster beş dakika önce blog yazarlığına adım atmış olun

isterseniz beş sene önce, blogunuzdan para kazanmak hep en önemli mesele olarak karşınıza çıkacak. Blog açarak para kazanmayı denemeli miyim? Gerçekten internetten para kazanarak geçinen insanlar var mı? Blogumdan nasıl para kazanabilirim?

Google Adsense blogunuzu para kazandırır hale getirmenin en kolay ve yaygın yolu. Ancak sizi uyarmalıyım: Adsense bir anda köşeyi dönme yöntemi değildir. Aksine, birkaç lira kazanmak bile çok uzun zaman alabilir. Yine de, uzun vadede çok para kazanmanız da mümkün elbette.


Adsense Nedir?

Adsense, blog ve site sahiplerine Google reklamlarını yayınlayarak para kazandıran bir program. Muhtemelen bugüne dek adsense reklamlarına defalarca kez denk gelmişsinizdir. Haliyle, Google kazancın aslan payını alırken size küçük bir yüzde verir. Adsense'den para kazanmanın iki yolu var:

Görüntüleme, Adsense reklamları bulunan sayfaların veya gönderilerin görüntülenmesi ile para kazandırır.

Tıklama, bu reklamların tıklanması ile para kazandırır (kendi reklamlarınıza asla tıklamayın)

En basit haliyle anlatırsam, bir adsense hesabı almak için başvuruda bulunuyorsunuz ve ardından size verilen kodu sitenize veya blogunuza ekliyorsunuz. Sitenizdeki Adsense reklamlarının nasıl görüneceklerini, nereye yerleştireceğinizi ve hangi tür reklamlar yayınlanacağını siz belirleyebiliyorsunuz. Adsense kazancınız yüz dolara ulaştığında Google ya size bir çek gönderiyor veya doğrudan banka hesabınıza tutarı transfer ediyor.

Kimler Adsense'e Başvuru Şartlarını Taşır

Eğer Blogspot/Blogger kullanıyorsanız kullanım panelinizdeki monetize sekmesinden adsense başvurunuzu yapabilirsiniz.

Eğer ayrıca host ettiğiniz Wordpress bloguna sahipseniz Adsense sitesine girip bir hesap başvurusunda bulunmalısınız. Başvurunuz kabul edilince manuel olarak kodu alıp yapıştırabilir veya adsense pluginini ekleyebilirsiniz.

Eğer bedava Wordpress kullanıyorsanız Adsense başvurusu yapamazsınız. Ancak kendi alan adınız varsa Wordads reklam başvurusu yapabilirsiniz. 


Ne Kadar Para Kazanabilirim

Yukarıda söylediğim gibi Adsense ile bir günde zengin olamazsınız. Kendi blogumda sadece iki lira kazanmak benim tam dokuz ayımı aldı. Ancak geçen ay yüz lira seviyesine çıkabildim. Bu artış iyi bir gelişme gibi görünse bile başka insanların bloglarından tam zamanlı bir iş gibi para kazandıklarını biliyorum. Onlarla kıyaslanınca bu tutar hiçbir şey ifade etmiyor. Tabi onların ulaştığı noktaya gelebilmek için zamana ve bu zaman içinde giderek artan bir site trafiğine ihtiyacınız olacak.

Adsense'de yayınlanan bazı reklamlar geri kalanlardan daha iyi kazandırır. Bu durum sahip olduğunuz trafik miktarı, insanların hangi anahtar kelimeleri arayarak size ulaştıkları ve belirli bir reklama tıklayan insanların oranı gibi faktörler tarafından belirlenir. Google Adsense reklamlarından ne kadar para kazanacağınız bahsettiğim gibi çok sayıda faktöre bağlı olmakla beraber; kesin olan şu ki, yeni bloglar kayda değer miktarda para kazanamazlar.

Benim kişisel blogum şu an on dört aylık ve bazı günlerde hiç reklam tıklaması almıyorum ve sadece görüntülemelerden kazandığım tutar birkaç kuruşu geçmiyor. Bazı günlerde her tıklama iki dolar kazanca ve üstüne kadar çıkabiliyor ama örneğin dün tıklama başına gelir 26 sente düşmüştü. 

Çoğu insan, kodu bloguna yerleştirdikten sonra aylarca doğru düzgün para kazanamaktan şikayetçi olur ve sabırsızlanır. Eğer hemen aynı gün para kazanacağınız bir yöntem arıyorsanız Adsense size göre olmayabilir. Dürüst olmam gerekirse, ben hemen aynı gün size ödeme yapacak bir sistem bilmiyorum. Zaten biliyor olsaydım kendim kullanırdım :)

Adsense'den Nasıl Para Kazanabilirim

Temel olarak, tıklama oranınızı artırmak için yapabileceğiniz en iyi şey, arama trafiğinizi artırmaktan ibaret. İnsanlar bir soruna çözüm aradıklarında genellikle Google veya Bing gibi arama motorlarına başvururlar. Eğer sizin bu sorunlara çözüm getiren gönderileriniz varsa, arama motoru optimizasyonu sayesinde arama sonuçlarında iyi bir sıralama (rank) elde edeceksiniz. SEO ayrıca sayfanızda arama ile daha alakalı reklamların görünmesine katkı yapacağından insanlar sayfanıza girdiğinde sorunlarıyla ilgili reklamlara tıklama ihtimalleri artacaktır. Sonuç olarak reklam tıklaması ile kazanabileceksiniz.

Diyelim ki, ben liposakşının sağlık riskleri hakkında bir makale yazdım. SEO teknikleri kullanarak Google'ın makalemin içeriğini daha iyi anlamasına yardımcı oluyorum. Bu sayede, biri liposakşının riskleri şeklinde bir Google araması yaptığında arama sonuçlarında üçüncü sırada çıkmayı başarıyorum. Adsense de benim makalemin içeriğini Google ortak platformu sayesinde biliyor olduğundan bu makalemi görüntüleyen kullanıcılara söz gelimi güvenli liposakşın hizmeti veren bir firmanın reklamını yayınlıyor. Benim sayfamı ziyaret eden insanların bu reklama tıklama ihtimalleri gayet yüksek olacaktır.

Verdiğim örnekten de anlaşılacağı gibi, reklam kazancının ilk başladığı yer insanların görüntülemek isteyecekleri kaliteli ve alakalı bir içerik sağlamaktan geçiyor. 

UYARI

Blogunuza Adsense kodu yerleştirmeden önce bilmeniz gereken çok önemli birkaç konu var:

1. Asla kendi reklamlarınıza tıklamayın. Henüz farkında değilseniz size bir sır vereyim; Google internette olan biten hemen her şeyin farkında olan dev bir mekanizma. Böylesi muazzam bir yapının sizin kendi reklamlarınıza tıkladığınızı farketmemesi olanaksız. Evet, biliyorum kendi reklamlarınıza tıklayıp oturduğunuz yerden hemen biraz para kazanmak çok cezbedici bir uyanıklık gibi görünüyor olabilir. Ancak böylesi bir hile sizin Adsense sisteminden belki de sonsuza dek atılmanıza (banlenmenize) yol açacaktır.

2. Asla yakın çevrenize ve arkadaşlarınıza reklamlarınızı tıklatmayın. Tıpkı birinci maddeyle aynı... Sistemden atılmanıza yol açar. Google'ın nasıl bir algoritma kullanarak bu hileyi ortaya çıkarabildiği hala bir muamma ancak forumlarda bu yüzden atılmış yüzlerce, binlerce insanın deneyimlerini okuyabilirsiniz. Tanıdığım birkaç zeki arkadaşım da bu insanların içinde...

3. Reklam tıklamalarınızı günü gününe takip edin. Eğer o güne dek ortalama reklam tıklama sayınız diyelim ayda ikiyse ve bir günde onlarca tıklama almışsanız hemen sevinmeyin. Biri sizi sistemden attırmaya çalışıyor olabilir. Siz herhangi bir yanlış yapmamış olmanıza rağmen reklam tıklamalarında böylesi bir organik olmayan sıçrama, sizin şüpheli olarak atılmanıza yol açabilir. Aklınızda bulunsun, Google savunmanızı almaz. Her işlemi tek taraflı yapar.

4. Tek gelir kaynağınız olarak Adsense'e bağlı kalmayın. En iyi senaryoda, hepsi Adsense'e bağlanmış yüzlerce sağlam Seo yapılmış bloglarınızdan ayda binlerce lira kazanıyor olsanız dahi, Google'ın  ne zaman ne yapacağı asla belli olmaz. Bildiğim çok kaliteli ve büyük siteler hiçbir sebep olmaksızın sistemden çıkarıldılar. Ne olur ne olmaz diyerek Adsense alternatifi olarak bir para kazanma yöntemini her zaman kenarda bekletin.

5. Tek bir sayfada üçten fazla reklam kullanmayın. Google sayfa başına maksimum üç reklama izin veriyor. Örneğin, bir tane başlıkta (header), bir tane kenar sekmelerde (sidebar) bir tane de gönderinin sonunda varsa o sayfada başka Adsense reklamı kullanmaya yetkiniz yok. Zaten üç reklam fazlasıyla yeterli olacaktır. Her tarafı reklamla donatarak düzenli okuyucularınızı rahatsız etmemeye dikkat etmelisiniz. Sitenizi çirkinleştirmeden reklamları uygun şekilde yerleştirmenin iyi yolları bulunuyor.

Adsense gibi karmaşık ve geniş bir konuyu kısa bir makalede tam anlamıyla incelemek elbette zor bir iş. Bu gönderide sadece yeni başlayanlar için bazı birkaç temel konuyu anlatmak istedim. Adsense ve reklam konusunda çok daha ayrıntılı incelemeler için şu ve şu makalelere göz atmanızı tavsiye ederim.




Alternatif İnternet

About Alternatif İnternet -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

1 comments:

Write comments
Anonymous
AUTHOR
January 16, 2022 at 12:24 AM delete

omni slots - Casino - LCBET 카지노 카지노 betway betway betway login betway login 430Football Prediction Correct Score Today - Latest Tips

Reply
avatar